Prije i poslije: Izrada duge dnevne sobe

Prije i poslije: Izrada duge dnevne sobe


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dekoracija ove kuće u Nantesu donekle je datirana. Kako bi je osvježili, vlasnici ove kuće u Nantesu zvali su firmu za uređenje Kiosque Déco. Cilj: preurediti različite prostore (obrok, dnevni boravak, ulaz, spremište) i transformirati ukras prostorije.

Aranžmana

Prije: Blagovaonica ometa prolaz do vrta, a masivan dnevni boravak sužava sobu. Namještaj se više ne ažurira i zauzima previše prostora u odnosu na dimenzije prostorije.
Nakon: Dnevna soba i trpezarija su preokrenuti. Namještaj je promijenjen za moderniju atmosferu i dimenzije koje više odgovaraju sobi. Kako bi prostor dao toplu stranu, popločani pod je u potpunosti prekriven laminiranim parketom u izbjeljenom hrastu. U dnevnoj sobi je dodat tepih.

Ulaz

Prije: Ulaz se daje direktno u dnevni boravak
Nakon: Da bismo vizualno odvojili ulaz od blagovaonice, ali bez potpuno ga podijelili, postavili smo moucharabieh, neku vrstu otvorenu ploču koju često nalazimo na Orijentu i koja djeluje kao ograda. To je napravio po mjeri majstor, a zatim je obojio u isto plavo kao donji dio dnevne sobe. Ulaz i hodnik su takođe u potpunosti prebarvani, u svijetlosivu boju kako ne bi preopteretili ukras.

Blagovaonica

Prije: Uska soba u koju se nije lako kretati. Veoma masivan namještaj teži prostor.
Nakon: Soba se čini veća i tamo je omogućena cirkulacija. Dno zida obojeno je olujno plavom bojom, što sobi daje karakter i strukturira količinu, dok svijetlosiva boja gornjeg dijela umiruje i omekšava. Tanka traka boje breskve koja je naslikana iznad sofe ističe je i uljepšava atmosferu. Ova se boja breskve na nekim mjestima podsjeća malim dodirima.

TV ugao

Prije: Preveliki bife jede cijelu sobu i blokira promet.
Nakon: Peć se savršeno uklapa u sobu zahvaljujući olujno plavoj traci koja ukrašava zid. Tv stalak izradio je dizajner iz Nantesa (Atelier Barbatruc). Kako bi se poštovao proračun, dizajnirani dizajnerski namještaj miješa se sa namještajem glavnih brandova za ukrašavanje.

Stepenice i ostava

Prije: glasnoća ispod stepenica nije optimizirana. Lakirano drvo stubišta je vrlo prisutno, a boja malo datirana.
Nakon: ostava, napravljena po mjeri stolara, koji prati nagib stubišta. Postavljeni su malim odvajanjem jedan od drugog, kako se ne bi smanjio volumen prostorije, što je često slučaj pri postavljanju kompletnog skladišnog bloka ispod stuba. Oslikan u istoj boji kao i zid, namještaj se tako stapa s dekorom. Stubište je također brušeno i obojeno istim sivim tonom kako bi bilo manje vizualno prisutno.